top of page

Interventies.

 

Deze site is vooral gericht op een gezonde leefstijl voor werknemers.

Vele bedrijven en organisaties hebben al initiatieven ontwikkeld op het gebied van gezondheidsmanagement, vitaliteit en een gezonde leefstijl. Een ieder vaak op eigen – bij het bedrijf

passende – wijze. Uit de vele voorbeelden zijn best practices naar voren gekomen die als leidraad

kunnen dienen voor anderen om een gezonde leefstijl op de werkvloer aan te nemen. 

Hieronder staan interventies die wij u kunnen bieden. 

LSCNL Vitaliteitsprogramma

Doe mee met het LSCNL Vitaliteitsprogramma en krijg een professionele coach toegewezen die u 13 weken intensief zal begeleiden doormiddel van persoonlijke gesprekken, die betrekking zullen hebben tot voeding-, leefstijl-, stressreductie- en bewegingsadviezen.

U zal tijdens deze begeleiding centraal staan en er zal gewerkt worden aan uw inzcht, motivatie en bewustwordingen van de keuzes die u maakt (RIVM Loket Gezond Leven, 2014). 
 

LSCNL is een ideologische onafhankelijke organisatie van zelfstandig werkende longevity coaches met als insteek gezond blijven! 

Het doel dat zij stellen voor dit programma is om te zogen voor een verhoging van fitheid, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van u als werknemers, om zo uiteindelijk ook te zorgen voor aan daling van ziekteverzuim (RIVM Loket Gezond Leven, 2014).

 

De overige activiteiten en methodieken waar gebruik van gemaakt zal worden zijn:

  • Lezing / presentatie

  • Voorlichting op maat

  • Workshop / cursus / voorlichtingsbijeenkomst

  • Aanpassen buitenomgeving


Een coach kan u helpen om bewust te worden waarom het niet lukt en u helpen om die eerste stap te zetten. 

 

Heeft u interesse in de professionele hulp van een lif coach? Laat het ons dan hier weten 

 

 

 

Gezond Leven Gewoon Doen, training

Met deze training Gezond Leven Gewoon Doen bieden we u ondersteuning waardoor u zelf gemotiveerd en gestimuleerd raakt om te werken aan een gezonde leefstijl. Medewerkers die zich bewuster worden van hun gezondheid, realiseren zich de waarde van uw investering in hun gezondheid. Met deze training stimuleren we de deelnemers om in beweging te komen en de eigen verantwoordelijkheid voor hun gezondheid te nemen (RIVM Loket Gezond Leven, 2014). 
 

Wat houd de training in?

Het thema van deze training is ''een gezonde leefstijl creëren''.

De onderdelen Bewegen, Voeding, Middelengebruik en Ontspanning vormen hiervoor de basis. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan het optimaliseren van de werk-privébalans, en het omgaan met stress.

Op (inter)actieve wijze wordt ieder onderdeel toegelicht en visueel ondersteund. Er zullen tips en tools aangereikt worden die gemakkelijk en eenvoudig kunnen worden toegepast.

U zult direct aan de slag gaan met het vormgeven van hun eigen leefstijlplan op basis van de kennis en vaardigheden die u, samen met de andere deelnemers, in de training opdoet. Onze enthousiaste trainers zullen jullie hierbij inspireren en begeleiden.
 

De duur van de training is 4 uur en worden georganiseerd voor groepen van 12 tot 16 deelnemers.

 

Heeft u interesse in deze training? Laat het ons dan hier weten!

 

 

Beweegkuur

Dit is een intensieve bewegingsprogramma die is gestart door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Wilt u komen tot een gezond gewicht? Dan is dit wellicht iets voor u!

Het einddoel van BeweegKuur is het realiseren van gezondheidswinst door middel van meer bewegen, een gezonde voeding en een nieuwe permanente leefstijl aan te leren door gedragsverandering op te laten doen. De bedoeling is dat u een gewichtsverlies behaald van meer dan 5% (RIVM Loket Gezond Leven, 2014).

 

De doelgroep van BeweegKuur is mensen met een hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico (RIVM Loket Gezond Leven, 2014).

Het is een gecombineerde leefstijlinterventie bestaande uit drie delen:

  • het verhogen van de lichamelijke activiteit

  • het verminderen van de energie-inname, door een individueel samengesteld dieet

  • ondersteuning van de leefstijlaanpassingen door gedragsverandering.(RIVM Loket Gezond Leven, 2014)

 

Zou u graag hier aan mee willen doen? Laat het ons hier dan weten!

Gezond kopen, gezond koken

Gezond kopen, gezond koken is een programma die u wordt aangeboden door GGD Amsterdam.
Het wordt gegeven in cursusvorm onder leiding van een diëtist en omvat 4 bijeenkomsten.
 

De eerste bijeenkomst is een interactieve groepsvoorlichting en staat in het teken van kennismaking, doelgroepraadpleging en het maken van afspraken. Tijdens de doelgroepraadpleging wordt inzicht verkregen in de wensen en verwachtingen van de doelgroep in relatie tot het standaardprogramma van de cursus. Hierbij stelt u uw eigen leerdoel vast. Er wordt vervolgens voorlichting gegeven over de belangrijkste aspecten van gezonde voeding (RIVM Loket Gezond Leven, 2014).

Tijdens de tweede bijeenkomst staat de supermarktrondleiding centraal. U brengt dan samen een bezoek aan de supermarkt waarbij u les krijgt in het lezen van etiketten t.a.v. de voedingswaarde/calorische waarde, de volgorde en het soort ingrediënten, etc.
Ook leert u veel gebruikte producten te vergelijken met gezondere alternatieven. Tijdens de derde en vierde bijeenkomst zult u samen producten vergelijken door te proeven.
Vervolgens zullen er gerechten die u en andere deelnemers thuis eten op de voor jullie gebruikelijke manier én op een ‘gezondere’ wijze bereiden. Na afloop worden de gerechten geproefd en met elkaar vergeleken (RIVM Loket Gezond Leven, 2014).

Er zal overigens ook na elke bijeenkomst een huiswerkopdracht meegegeven worden met als doel te oefenen in de thuissituatie. Tijdens de volgende bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan het uitwisselen van ervaringen en het geven van tips over het omgaan met weerstand thuis (RIVM Loket Gezond Leven, 2014).

 

De groepsgrootte is 10 tot 12 deelnemers (RIVM Loket Gezond Leven, 2014).

 

GGD Amsterdam stelt als doel voor dit programma: het beïnvloeden van voedingsgedrag om een goede gezondheid en gewichtsbehoud/ gewichtsvermindering te bewerkstelligen (RIVM Loket Gezond Leven, 2014). 

 

bottom of page